Sucul Ekosistemin Hizmetleri

 

Üniversitemiz öğretim üye, öğrenci ve idari personeline açıktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

https://events.teams.microsoft.com/event/fbda3a68-023c-4ed7-a8b9-a789031713d9@2e5ef873-cd9e-46cc-8b8a-b7e460c7d578

Kayıt ve katılım işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için "Kayıt ve Katılım Sunusunu" inceleyebilirsiniz.

 

Özet:

Daha sonra paylaşılacaktır.

 

 

Prof. Dr. Fatma ÇEVİK

1966 Yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde dünyaya gelmiştir. Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden 1989 yılında Biyolog olarak mezun olmuştur. Ç.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim dalında 1990 yılında başladığı lisansüstü programını 1999 yılında bitirerek Doktor ünvanını almıştır. 1992 yılında Ç.Ü.F.B.E. Su Ürünleri Anabilim dalında Araştırma Görevlisi kadrosu ile başladığı akademisyenliğe 2017 yılında Ç.Ü. Su Ürünleri Fakültesi İç Sular Biyolojisi Anabilim Dalı’nda Profesör ünvanı ile devam etmektedir. Çalışmaları içsularda algler ve su kalitesi alanı ile ilgili olup TÜBİTAK projelerinde araştırmacı ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün TÜBİTAK-MAM tarafından çalışılan bazı projelerinde alt yürütücü olarak yer almıştır. Bilimsel çalışmaların yanı sıra TÜBİTAK 4004 ve TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında «Su Okuryazarlığı» konusunda Lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik faaliyetler gerçekleştirmektedir. Evli olup bir çocuk annesidir.

 

Yüksek Lisans Tez Başlığı: Seyhan Nehri’nin (Adana Merkez İlçe Sınırları İçinde Kalan Bölgesindeki) Alg Populasyonunun İncelenmesi ve Kirlilik İndikatörü Alglerin Tespiti. (Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Anabilim Dalı, 1993, ADANA)

 

Doktora Tez Başlığı: Seyhan Baraj Gölü Alg Toplulukları ve Bazı Su Kalitesi Özellikleri (Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Anabilim Dalı, 1999, ADANA)