Mimarlık, Kentleşme ve Sektörel Problemler

 

Üniversitemiz öğretim üye, öğrenci ve idari personeline açıktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Katılım için kayıt olmak gereklidir. Kayıt için aşağıdaki linke tıklayıp Üniversitemiz Teams hesabınızla oturum açınız. Kaydolduktan sonra seminer gün ve saatinde aynı linke tıklayarak Teams üzerinden toplantıya katılabilirsiniz:

https://events.teams.microsoft.com/event/dd0040d5-d9a9-46ad-99ab-613842af22fa@2e5ef873-cd9e-46cc-8b8a-b7e460c7d578

Kayıt ve katılım işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için "Kayıt ve Katılım Sunusunu" inceleyebilirsiniz.

 

Özet:

Etkinlik soru-cevap şeklide gerçekleştirilecek olup katılımcıların seminer konusu hakkında sormak istedikleri soruları önceden belirlemeleri rica olunur.

 

 

Ozan TÜZÜN

Mimar

Mimarlık eğitimini 1981 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi (Gazi Üniversitesi) Mimarlık Fakültesi’nde tamamlamıştır. Eğitimine paralel olarak Yurdanur Sepkin ve Öner Olcay’a ait Orhun Mimarlık Ofisinde 1982 yılına kadar çalışmaya devam etmiştir.

1984 yılından itibaren kendi ofisini yönetmeye başlamış, çalışmalarını 1992 yılından itibaren, eşi Y. Mimar Suzan Tüzün ile kurduğu Atelye Mim Mimarlık firmasında, bir dönem butik mobilya imalatını da kapsamak üzere, proje, dekorasyon, uygulama, müşavirlik ve kontrollük alanlarında sürdürmektedir.

Görev aldığı, Adana Kent Konseyi yönetme kurulu üyeliği ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde çeşitli sosyal projelerde, kent ve mimarlık mesleği ile ilgili çalışmalarda bulunmuştur.

TMMOB Mimarlar Odası kurullarının yanı sıra, Mimarlar Odası Adana Şubesi yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuş ve farklı dönemlerde başkanlığını yürütmüştür.

Adana Tepebağ Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ödül programında, ‘’toplumun aydınlanması ve yaşadığı çevreye katkıları ve mesleki çabalarından’’ dolayı 2019-2020 dönemi Meslek Hizmet Ödülüne layık görülmüştür.

 

Birçok konferans vermiş, mimari proje yarışmalarında katılımcı veya jüri üyesi olarak görevler almıştır. Çukurova Üniversitesi, Adana A.T. Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nin mimarlık fakültelerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak mimari ve yapı derslerini vermiştir.