...

DEPREM NEDENİYLE ALINAN KARARLAR VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

Enstitümüz Müdürlüğünün 06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonucunda almış olduğu kararlar ektedir.

Alınan kararların özeti ve öğrencilerin başvuru işlemleri ile ilgili açıklamalar aşağıdaki gibidir:

KARAR

AÇIKLAMA

BAŞVURU İŞLEMİ

KARAR 1:

Akademik takvimde güncelleme

Enstitümüz 2022-2023 eğitim-öğretim yılı akademik faaliyetleri EK’te verilen güncellenmiş akademik takvime göre yürütülecektir.

KARAR 2:

Yeterlik sınav tarihlerinin güncellenmesi

2022-2023 Bahar Yarıyılı doktora/sanatta yeterlik programlarındaki yeterlik sınavları 6-31 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Deprem öncesinde yapılmış yeterlik sınavları geçerliliğini korumaktadır.

Danışmanlar anabilim/ana sanat dalına başvurarak yeterlik sınav tarihini belirleyebilirler.

KARAR 3:

Tez teslim sürelerinin uzatılması

06.02.2023 tarihinden önce savunulmuş ve başarılı bulunan tezler öğrencinin talebi halinde 06.02.2023 tarihinden itibaren 6 (altı) ay süre içerisinde Enstitüye teslim edilebilir.

Başvurular 08.02.2023 tarihinden itibaren 3 (üç) ay süre ile alınacaktır.

Öğrenciler aşağıdaki dilekçeyi doldurarak anabilim/ana sanat dalına başvurabilirler.

Dilekçe – Karar 3

KARAR 4:

Ek süre talebi

Tez aşamasındaki (tez önerisi Enstitü Yönetim Kurulunda kabul edilmiş olan) tezli yüksek lisans/doktora/sanatta yeterlik öğrencileri danışmanlarının onayıyla 1 (bir) yarıyıl ek süre talebinde bulunabilirler.

Başvurular 08.02.2023 tarihinden itibaren 3 (üç) ay süre ile alınacaktır.

Öğrenciler aşağıdaki dilekçeyi doldurarak danışmanlarının onayı ile anabilim/ana sanat dalına başvurabilirler.

Dilekçe – Karar 4

Danışman onayının ardından anabilim/ana sanat dalı kararı ile başvuru Enstitümüz Müdürlüğüne iletilir

KARAR 5:

Kayıt dondurma

Lisansüstü öğrenciler talep etmeleri halinde 2022-2023 Bahar Yarıyılında kayıtlarını dondurabilirler.

Başvurular 08.02.2023 tarihinden itibaren 3 (üç) ay süre ile alınacaktır.

Öğrenciler aşağıdaki dilekçeyi doldurarak Enstitümüz Müdürlüğüne başvurabilirler.

Dilekçe – Karar 5

KARAR 6:

Savunma/sınav/toplantı tutanaklarında dış jürilerin imzaları

Tez savunma, tez izleme komitesi ve yeterlik sınav tutanakları, kurum öğretim üyelerininki ıslak imzalı olması koşulu ile kurum dışı jüri üyelerinin dijital imzaları ile kabul edilebilecektir.

KARAR 7:

Sınavların çevrimiçi (online) olarak yapılabilmesi

Yeterlik sözlü sınavları, tez savunma sınavları, tez izleme komitesi sınavları ve seminerler çevrimiçi (online) olarak yapılabilecektir.

KARAR 8:

Yeterlik sınavını başarı ile tamamlamış ancak tez önerisini vermek için ilk altı ayı dolmadan önce deprem felaketinden etkilenen öğrenciler

Yeterlik sınavını başarmış ancak tez önerilerini savunmadan önce deprem felaketinden etkilenen doktora/sanatta yeterlik öğrencileri talep etmeleri halinde tez önerilerini yeterlik sınav tarihinden itibaren 12 (on iki) ay içerisinde savunabileceklerdir.

Dilekçe – Karar 8

KARAR 9:

Yeterlik sınavını başarı ile tamamlamış, ilk altı ay içinde tez önerisini verememiş ve sonrasında deprem felaketinden etkilenen öğrenciler

Yeterlik sınavını başarmış, ilk altı ay içinde tez önerisini verememiş ve sonrasında tez önerilerini savunmadan önce deprem felaketinden etkilenen doktora/sanatta yeterlik öğrencileri talep etmeleri halinde tez önerilerini;

·       aynı danışmanla devam etmeleri durumunda yeterlik sınav tarihinden itibaren 15 (on beş),

·       farklı bir danışmanla devam etmeleri durumunda yeterlik sınav tarihinden itibaren 18 (on sekiz)

ay içerisinde savunabileceklerdir.

Dilekçe – Karar 9

KARAR 10:

Deprem felaketinden önce tezini savunmuş ve düzeltme kararı almış öğrenciler

06.02.2023 tarihinden önce savunulmuş ve düzeltme kararı verilmiş tezler için öğrencinin talebi halinde;

·       yüksek lisans tezleri için tez düzeltme süresi ilk savunma tarihinden 9 (dokuz) aya

·       doktora/sanatta yeterlik öğrencileri için 12 (on iki) aya

çıkarılabilecektir.

Dilekçe – Karar 10

KARAR 11:

Başvuru süreleri

Karar 3, Karar 4, Karar 5, Karar 8, Karar 9 ve Karar 10’daki başvurular için öğrencilerimize 08.02.2023 tarihinden itibaren 3 (üç) ay süre verilmektedir.

-

Alınan bu kararlara ilaveten öğrencilerimizin deprem nedeniyle eğitim-öğretim hakkında bilgilendirme duyurusu ile katkı payı-öğrenim ücreti iadesi hakkındaki duyuruyu incelemesi rica olunur.